Fotografska baština Josipa Mihuljeca

4. Hrvatski triennal keramike
28. svibnja 2020.
Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina
20. kolovoza 2020.
17.07.2020. – 15.9.2020.

Zavičajni muzej Slatina

Općina Nova Bukovica

Godine 2004. Zavičajni muzej Slatina nabavio je vrijednu fotografsku ostavštinu Josipa Mihuljeca iz Nove Bukovice. Kanala nabave bio je gosp. Ivan Cvijetović iz Našica, nećak tada pokojnog fotografa. Donacija se sastoji od preko 2000 staklenih negativa, gotovo 1 kilometar rola fotografskih filmova, velika količina od oko 500 izrađenih fotografija kao i vrlo vrijedna fotografska oprema.

Izložba je zamišljena da posjetitelje upozna s likom Josipa Mihuljeca, vremenu i prostoru njegova djelovanja, te tematikom njegovih fotografija. Zadnja cjelina posvećena je njegovoj radionici tj. opremom kojom se koristio.

Postavljanje ove izložbe rezultat je dvogodišnjeg programa nazvanog „Fotografska baština Josipa Mihuljeca“ koji je financiran dijelom sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske. U prvoj fazi programa koja je realizirana 2019. godine obavljeni su pripremni radovi čišćenja, selekcije i adekvatne pohrane cjelokupne baštine. U drugoj fazi organizirana je ova izložba koju su financijski pomogli uz Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Slatina i Općina Nova Bukovica.

Skip to content