Naziv projekta: Virtualni vodič – Zavičajni muzej Slatina

Naziv programa pod kojim je proveden projekt: Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi U Republici Hrvatskoj za 2021. godinu i 2022 godinu

Ukupna vrijednost projekta (EUR): 3716,24

Izvori financiranja: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Slatina

Sufinanciranje od strane prijavitelja (EUR): 1552,86

Početak provedbe projekta: 19. 4. 2021.

Kraj provedbe projekta: 15. 11. 2022.

Lokacija projekta: Grad Slatina

Ciljevi projekta: Izrada virtualnog vodiča za stalni postav Zavičajnog muzeja Slatina kojim bi se osigurala bolja interakcija posjetitelja sa sadržajem muzeja kao i veća mogućnost jednostavnije i lakšeg snalaženja u prostoru stalnog postava. Sadržaj vodiča prilagođen je potrebama posjetitelja za pregled više informacija kao i veću mogućnost nadograđivanja istih s novim spoznajama iz slatinske kulturne, povijesne, etnografske baštine.

Rezultati projekta: Programom je postavljana oprema stalnog postava s virtualnim vodičem koji se koristi na pametnim telefonima. U prvoj fazi programa obilježeni su osnovni parametri prostora stalnog postava, dok su u ovoj fazi obrađene tematske cjeline i zanimljivosti koje nisu naglašene ili prikazane u postavu ili na legendama (predmetnim ili tematskim). Definirano je 30 točaka u stalnom postavu koje obuhvaćaju tematske cjeline ili zanimljive priče kao i više geo-lokatora u postavu i po muzeju.

Status projekta: Završen

Uloga u projektu: Prijavitelj

Kratak opis zaduženja: Prijavitelj je osmislio i aplicirao program s opisnim elementima i pripadajućim troškovnicima. Angažirao izvoditelja radova kojem je dostavio opis elemenata, sadržaj aplikacije, kao i sve neophodne fotografske, video, tekstualne materijale. Po završetku projekta Prijavitelj je podnio tekstualno i financijsko izvješće.