Donacija Pavice Cukor
20. siječnja 2007.
Radionica tradicijskog ukrašavanja pisanica
20. siječnja 2010.
Donacija ugledne slatinske obitelji Vuknić dio je kulturnopovijesne zbirke Muzeja, a čine je predmeti u nekadašnjem vlasništvu Đurđice Vuknić, Slatinčanke i učiteljice u osnovnoj školi i njezinog supruga Ante Vuknića, ing.. Predmete je nakon majčine smrti 2009. godine Muzeju poklonila Dubravka Liebl iz Zagreba.
Zbirka sadrži dvjestotinjak predmeta koji datiraju iz sedamdesetih i osamdesetih godina, a uglavnom su to predmeti iz svakodnevnog građanskog života, poput starih kućanskih aparata, porculanskih servisa, zdjela i keramičkih vaza, prvih računala i raznolikih gramofonskih ploča (zbirka broji šezdesetak gramofonskih ploča stranih i domaćih izvođača iz šezdesetih i sedamdesetih godina).

Posebice je interesantna unutar nje zbirka dječjih predmeta: igračke, slikovnice, vježbenice, školski udžbenici, albumi, društvene igre. Kao cjelina predstavlja uvid u život jedne slatinske građanske obitelji, a zbog raznolikosti predmeta koje sadrži, poneki dijelovi zbirke će biti izdvojeni u npr.tehničku ili školsku zbirku.

Skip to content